Ambachtelijke gelateria Miuz geopend op de Overtoom in Amsterdam

Ambachtelijke gelateria Miuz geopend op de Overtoom in Amsterdam

Vorig artikel Volgend artikel

Amsterdam is weer een Italiaanse hotspot rijker. Deze week is op de Overtoom namelijk gelateria Miuz geopend. Eigenaar Carlo Petroni verkoopt er dagelijks verse ambachtelijke gelato die gemaakt wordt met de beste ingrediënten die hij persoonlijk selecteert. Dat is dus geen prefab, rare smaakjes maar pure kwaliteitsgelato waar je letterlijk mee thuis kunt komen.

Eigenaar Petroni heeft het idee dat dit het moment is om zo’n zaak in Amsterdam te openen. Hij vat het zelf heel gevat samen: “Amsterdam is ready.” Zeker omdat hij alleen werkt met de beste ingrediënten en het ijs van begin tot eind zelf wordt gemaakt. Hij maakt geen gebruik van poeders, pasta’s of smaken maar hij werkt met faitrade cacaobonen, verse citroenen uit Amalfi, single origin koffiebonen en zuivel van lokale boerderijen.

Bijzondere smaakcombinaties

Petroni en zijn team maken dagelijks de gelato vers en willen gaan experimenteren met allerlei smaken. Zo zijn bestaande recepturen aan te passen en via smaakexperimenten nieuwe smaken te creëren. Op de menu staat burratagelato en appelsapgelato, naast klassieke smaken als stracciatella en pistache.

Pure ingrediënten

De ondernemer weet van alle ingrediënten precies waar ze vandaan komen - hij kent het bedrijf en alle procedures - en behoudt de echte, originele smaken. Zo is de chocoladegelato van Miuz gemaakt met cacaobonen. De gelato is een stuk puurder dan het gemiddelde chocolade-ijs, dat voornamelijk bestaat uit suiker. Bij Miuz proef je echte cacao.

Beste gelato

Consumenten zijn steeds meer bereid te betalen voor kwaliteit, en dat is precies wat Miuz wil verkopen: de beste gelato van Nederland. De gelato kan in de stijlvolle zaak aan de Overtoom gegeten worden, met bijvoorbeeld een lekkere espresso ernaast, maar ook meegenomen worden voor een wandeling in het park of als take-away voor thuis.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies