​Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

​Waarom je niet hoeft te aarzelen met wagyubeef op de BBQ

Vorig artikel Volgend artikel

Wagyuvlees is een wat duurdere vleessoort en dat heeft er alles mee te maken dat het rund waarvan dit vlees wordt gemaakt aan zeer strenge regels moet voldoen. Deze runderen zijn een speciaal, Japans ras dat enige tijd zelfs helemaal niet zomaar mocht worden gehouden. Wagyu wordt vaak geassocieerd met massages en het vlees zou beter smaken omdat de dieren sake krijgen, maar dat zijn mythen. Wat echter ook een mythe is, dat is dat wagyuvlees niet enorm geschikt is voor de BBQ. Het heeft er juist een perfecte textuur voor.

Wagyubeef

Je kunt het bij de lokale slager kopen, maar er is online ook veel goed wagyubeef te vinden. Vlees online bestellen betekent dat het op speciale wijze wordt vervoerd om het zo goed mogelijk bij je thuis te krijgen. Als je wat meer geld neertelt voor je vlees, dan wil je uiteraard niet dat het mislukt. Maar wist je dat het op de barbecue meestal vooral het magere vlees is dat voor problemen zorgt. Dat wordt namelijk op het rooster gedaan en gaat daar vervolgens met al zijn droogte aan plakken. Vlees dat juist van nature wat vettiger is, doet dat niet. Wagyu staat bekend om zijn bijzondere marmering en dat betekent dat er veel vetdraadjes aanwezig zijn. Kortom, Wagyu is zeker geen droge vleessoort, zoals varkenshaas en kipfilet dat wel zijn.

Natuurlijk is het wel handig om de juiste voorbereidingen te treffen als je gaat barbecueën. Zorg dat de barbecue goed schoon is: vooral het rooster waarop je het vlees legt. Als er namelijk iets zorgt voor vastgeplakt vlees, dan zijn het resten. Daarnaast kun je het schone rooster het beste met een schijfje citroen insmeren om zo een beschermlaagje te maken. Ben je eenmaal aan het bakken, zorg dan dat je dat insmeren herhaalt wanneer er weer andere levensmiddelen op de grill gaan.

Barbecue

Je kunt de wagyu zo op het rooster barbecueën voor 1,5 minuut, dan een kwartslag draaien en nog eens 1,5 minuut bakken. Het is niet heel lang nodig, al hangt het er ook vanaf wat je gasten lekker vinden uiteraard. In ieder geval is wagyu niet per se een type vlees dat enorm gebaat is bij lange ligsessies op de BBQ. Ben je op zoek naar wagyu of ander premium vlees, kijk dan eens op Inamood voor het aanbod aan heerlijke steaks, hamburgers en meer voor een geslaagde barbecue.

[Fotocredits - HLPhoto © Adobe Stock]

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Behalve...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies