Het traagste dieet ter wereld volgens formule: hapje minder, hapje meer

Het traagste dieet ter wereld volgens formule: hapje minder, hapje meer

Vorig artikel Volgend artikel

No Fairytales introduceert het ‘Traagste dieet ter wereld’ om mensen te helpen hun eetgedrag elke dag een beetje te verbeteren. Het bedrijf doet dit met de formule ‘hapje minder, hapje meer’. Daarmee moet het een antwoord zijn op diëten die alleen maar op korte termijn succes bewerkstelligen en al heel snel weer losgelaten worden.

Gedrag veranderen is altijd lastig, zeker eetgedrag. Daarom heeft het bedrijf samen met dr.ir. Voeding en Gezondheid verbonden aan Wageningen Universiteit Victoire de Wild deze bijzonder simpele formule ontwikkeld. Het doel is simpel: eetgewoontes op lange termijn verbeteren. Dat heeft er alles mee te maken omdat dit de manier is die de meeste kans van slagen heeft.

Meer groente en fruit

Het dieet is voor alle leeftijden toepasbaar en bestaat uit toegankelijke tips die zijn opgesteld op basis van richtlijnen van de Gezondheidsraad en inzichten van het RIVM, zoals het feit dat minder dan 20 procent van de Nederlanders genoeg groente of fruit eet op een dag.

De Wild vult aan: “Veranderen gaat het makkelijkst als je kleine stapjes neemt en door het gewoon te doen. Ieder stapje - al lijkt het nog zo klein - is een enorme stap vooruit.”

Easy does it

Dat maakt het ook het traagste dieet ter wereld, want iedere dag zet je een stap. Het idee in de praktijk: elke dag je laatste hapje van iets minder gezonds staan en eet je een hapje meer van gezonde voedingsstoffen. Je doet dus wat minder van iets slechts en iets meer van iets goeds. Zo verbeter je op de lange termijn je voedingspatroon.

In de praktijk

Zo kan het er in de praktijk uitzien:

  • Ontbijt: hapje minder cruesli, hapje meer fruit zoals kiwi of appel door je yoghurt
  • Tussendoor: hapje minder koek of snoep, hapje meer ongezouten noten
  • Lunch: hapje minder feta, hapje meer avocado door je salade
  • Diner: hapje minder boter, harde margarine of bak-en braadvetten, hapje meer vloeibare plantaardige olie
Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies