De appels van Marlene bestaan 25 jaar en daarom krijgen ze een nieuw gezicht

De appels van Marlene bestaan 25 jaar en daarom krijgen ze een nieuw gezicht

Vorig artikel Volgend artikel

Om de 25ste verjaardag van de Marlene appels feestelijk te omlijsten werden kunstenaars van over de hele wereld uitgedaagd om een jubileumontwerp te creëren. Er kwamen 6.000 inzendingen binnen in Zuid-Tirol en ‘Een nimf tussen de appelboomgaard’ van grafisch ontwerpster Francesca Cito is uitverkozen als winnaar.

In het VOG consortium zijn 4.600 appelboeren uit Zuid-Tirol vertegenwoordigd. Het werd in 1995 opgericht om onder meer de Marlene appel te vertegenwoordigen en bracht in die hoedanigheid in 2008 de Marlene appels voor het eerst naar ons land. Om het 25-jarig jubileum extra cachet werd dus de wedstrijd uitgeschreven. Uit de 6.000 inzendingen werden 24 finalisten uitgekozen die ook nog eens een reischeque kregen voor een trip naar Zuid-Tirol.

Schoonheid van Zuid-Tirol

Volgens de deskundige jury illustreert de creatie van Cito precies het verhaal van Marlene, namelijk de schoonheid van Zuid-Tirol, de warmte en energie van de zon en de verscheidenheid van de appels. Juryvoorzitter Walter Pardatscher over de creatie: “De artistieke blik van Francesca Cito heeft het universum van Marlene® met een vleugje magie kunnen vastleggen en verlichten.”

Het winnende ontwerp van Cito is het hele jaar in alle communicatie, op de stickers en verpakkingen van Marlene over de hele wereld te zien.

Nederlandse finalist

Een van de 24 uitverkoren finalisten was de Nederlandse ontwerpster Mariëlle van der Gouw. Zij koos ervoor om een energieke turnster af te beelden onder het mom ‘Marlene moves you’. Waarbij de turnster staat voor de Marlene appel die bij iedere hap een frisse open blik op de wereld geeft. Qua kleurgebruik gebruikte Van der Gouw groen voor de appelbomen, blauw voor de alpentoppen en geel voor de mediterraanse zon.

Wes van Geneijgen

Hoofdredacteur van Eatly.nl. Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip. Mail: redactie@eatly.nl

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies