The Gutsy Captain brengt suikervrije kombucha op de markt

The Gutsy Captain brengt suikervrije kombucha op de markt

Vorig artikel Volgend artikel

Kombucha heeft de afgelopen jaren ook in Nederland een flinke opmars gemaakt. Zo maakt een bierproducent een eigen kombucha en zijn er genoeg mensen die het thuis zelf maken. Het drankje wordt gemaakt door groene thee te fermenteren en daar kun je allerlei ingrediënten aan toevoegen. Een van de bekendere merken is The Gutsy Captain Kombucha en die komt nu met een suikervrije variant zonder te tornen aan het authentieke productieproces.

Normaal blijft er tijdens het fermentatieproces een klein percentage suiker over in de kombucha’s van het merk. Om de suikers er volledig uit te halen wordt de kombucha voor de suikervrije variant gewoon wat langer gefermenteerd zodat het percentage verwaarloosbaar wordt.

Even wennen

Het drankje wordt al eeuwen gedronken in (Oost-)Azië en aan de smaak moeten mensen altijd even wennen. De smaak is namelijk intens en totaal anders dan je verwacht of ooit eerder hebt gehad. Matuska over de smaak: “Steeds meer mensen kiezen voor lekkere alternatieve frisdrankvervangers. Kombucha past goed in de gezondheids- en de alcoholvrije trend. Vanaf het begin is het onze ambitie geweest om een 100% authentieke en biologische kombucha te maken, met alle gezonde voordelen én een heerlijke, toegankelijke smaak.”

Bewuste keuze

Voedingsdeskundige bij Dr. Goodfood, Steffi Haazen, over de nieuwe varianten: “Kombucha is een gefermenteerd product dat bijdraagt aan een goede darmgezondheid, waardoor het past in een puur en bewust voedingspatroon. Voor iedereen die extra let op de suikerinname is een zero variant een goede optie; deze is door een langer fermentatieproces geheel suikervrij.”

Volgens de Slowaakse oprichter van het merk, Peter Matuska, helpt de nieuwe variant bij het maken van een dubbel bewuste keuze. Hij zegt daarover: “Door de intense smaken is kombucha een ideale verfrissende dorstlesser: Voor wanneer je in je tuin of op je balkon aan het genieten bent van de zon, of straks, als we weer het terras op mogen, je toe bent aan een smaakvol (en alcoholvrij) drankje.”

Wes van Geneijgen

Freelance journalist en copywriter. Geniet van goed eten, drinken en een toffe trip.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies