Don Papa Rum Vaderdag - De Darker Don

Don Papa Rum Vaderdag - De Darker Don

Vorig artikel Volgend artikel

Je kunt er maar op tijd bij zijn denken ze bij Don Papa Rum. De misschien wel meest kleurrijke rum uit de Filippijnen komt nu met een recept voor vaderdag (16 juni a.s). Nou zal dat alles te maken hebben met de naam Don Papa maar de rum die uitermate geschikt om puur, on the rocks of in cocktails te gebruiken. Maar voordat je nu je laat verleiden om een Darker Don te bereiden is het misschien leuk om iets meer te weten over Don Papa Rum.

Het verhaal van Don Papa Rum

Dit is een boeiend en kleurrijk verhaal dat begint met het landschap van Negros Occidental, een eiland in de Filippijnen dat bekend staat om zijn vruchtbare grond en suikerrietvelden. Het is hier, in het hart van Sugarlandia, waar het verhaal van Don Papa begint.

Het merk is vernoemd naar Dionisio Magbuelas, een lokale held die bekend stond als "Papa" Isio. Papa Isio was een figuur uit de geschiedenis van de Filippijnse revolutie tegen de Spaanse overheersing in de late 19e eeuw. Hij leidde een groep van opstandelingen en was een symbool van verzet en vrijheid voor het Filippijnse volk.

Don Papa Rum belichaamt het avontuurlijke en rebelse karakter van Papa Isio. Het vertelt het verhaal van zijn moed en vastberadenheid, en de strijd voor onafhankelijkheid die hij symboliseert.

De Bleeding Heart Rum Company

Het mmerk werd in 2012 gelanceerd door de Bleeding Heart Rum Company, met als doel een eerbetoon te brengen aan de rijke geschiedenis en cultuur van de Filippijnen, en tegelijkertijd een hoogwaardige rum te produceren die de unieke smaak en geest van het eiland Sugarlandia vastlegt.

Don Papa Rum wordt gedistilleerd van het beste suikerriet dat op Negros Occidental wordt verbouwd en staat bekend om zijn rijke en complexe smaakprofiel. Met tonen van vanille, honing, gedroogd fruit en een vleugje eikenhout, biedt Don Papa Rum een unieke smaakervaring die echt de zintuigen prikkelt en hopelijk ook een beetje de verbeelding stimuleert.

Het merk heeft wereldwijd erkenning gekregen en wordt beschouwd als een van de toonaangevende rumproducenten uit de Filippijnen.

Recept: De Darker Don in Papa style

De Darker Don Papa style cocktail is een mix van zoet en zuur, perfect in balans. Benodigheden:

De Darker Don

Doe alle ingrediënten in een longdrinkglas met ijs en roer goed door. Proost voor alle Papa’s waar dan ook op de wereld.

Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....