Pannenkoek van amandelmeel

Pannenkoek van amandelmeel

Goed begin van de dag

Vorig artikel Volgend artikel


Veel mensen willen wat minder koolhydraten eten. Dit recept past prima in dat eetpatroon. Deze pannenkoek wordt gemaakt op basis van amandelmeel en er komt dus geen graan aan te pas. Amandelmeel is gemaakt van amandelen die heel fijn zijn gemalen. Je kunt amandelmeel ook gebruiken voor het bakken van een lekkere cake, muffins, koekjes, crackers en taartbodems.

Amandelmeel is zowel zoet als hartig te gebruiken. De smaak van amandelen vind ik zelf heerlijk maar als je daar niet van houdt kun je ook eens proberen om andere noten te gebruiken. Je kunt bv ook hazelnoten of pecannoten gebruiken. Je kunt de noten in een keukenmachine fijnmalen. Amandelmeel kun je in veel winkels kopen. Ik koop het altijd in een natuurwinkel maar in veel supermarkten is het tegenwoordig ook te koop en online is het geen probleem om het te vinden. Het enige nadeel is dat amandelmeel vrij prijzig is. Het varieert per merk maar het kost tussen de 15 en 22 euro per kilo. Meestal verkopen ze het ook in zakjes van 100 of 500 gram.

Deze pannenkoek is een prima ontbijt. Het is behoorlijk voedzaam dus je hoeft niet bang te zijn dat je halverwege de ochtend weer honger hebt.

Benodigdheden

  • 30 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepels kokosrasp
  • kaneel
  • snufje zout

Bereiding

1. Meng het amandelmeel, het ei en de slagroom goed door elkaar

2. Meng er de kokosrasp, het lijnzaad en wat kaneel door en roer alles stevig door. Voeg er een beetje zout aan toe. Als je het beslag te dik vindt kun je het er altijd wat slagroom aan toevoegen of wat melk dat is minder vet dan slagroom.

3. Verhit kokosolie in een koekenpan en pak de pannenkoek gaar.

Daarna kun je de pannenkoek beleggen met alles wat je lekker vindt. Maar als je rekening wilt houden met je koolhydraten zou ik er geen zoet beleg op doen. Zelf vind ik het lekker met wat roomboter en kokosrasp. Als je de kaneel weglaat kun je er ook een hartige pannenkoek van maken met bacon en kaas.

stap 1 pannenkoek amandelmeel
Meng amandelmeel,ei en slagroom goed door elkaar
stap 2 pannenkoek amandelmeel
meng de kokosrasp, kaneel,lijnzaad en zout door het beslag
stap 3 pannenkoek amandelmeel
Bak de pannenkoek in kokosolie
eindresultaat pannenkoek amandelmeel
lekker met roomboter en nog wat extra kokosrasp
Fleur Farla

Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies