Wat vinden niet-Nederlanders gekke Nederlandse eetgewoontes?

Wat vinden niet-Nederlanders gekke Nederlandse eetgewoontes?

Vorig artikel Volgend artikel

Zelf staan we er niet bij stil wat en hoe we ons eten in de mond stoppen. Als het maar lekker is, dan zijn we tevreden Hollanders. Maar, een Amerikaan, Afrikaan, Chinees of Australiër zal ons raar aankijken bij sommige eetgewoontes die we er als kaaskoppen op nahouden. Vooral de onderstaande gewoontes zijn niet overal gewoon.

Eten uit de muur

Een muur is een muur voor mensen buiten Nederland. Zo'n ding van steen wat een dak ondersteunt. Daar hoort geen kroket uit te komen, en al helemaal geen frikadel speciaal. Nederlanders vinden van wel. Sneller dan in de rij aansluiten en even lekker.

Taart trakteren

Wie jarig is trakteert, toch? Nou, zo is het niet in alle landen. In Nederland koop of bak je vaak een taart voor de gasten, maar in veel landen hoeft de jarige dit juist níet te doen. Hier zit wel iets in, want de jarige hoort toch juist iets te ontvangen?

Eten prakken

Prak, prak, prak en de aardappelen en broccoli zijn gemengd op het bord. Beetje appelmoes erdoor en stukjes vlees en de maaltijd kan van start gaan. We zijn ook dol op stamppot in Nederland. Buitenlanders vinden dit maar onsmakelijk, raar en soms zelfs beledigend.

Boterhammen

In de ochtend eet Nederland boterhammen met pindakaas of hagelslag. Niet iedereen natuurlijk, want havermout en yoghurt doen het ook goed, maar het is wel een standaard maaltijd. En blijkbaar vinden we het zo lekker dat we het in de middag gewoon opnieuw weer eten. In veel landen gaan ze voor een warme maaltijd als lunch, met bijvoorbeeld rijst, groentes en vlees.

Hollandse tijden

Het avondeten is bij Nederlanders vaak al rond zes uur. In veel landen eten ze pas later. Vooral in warme landen stellen ze de maaltijd vaak uit tot halverwege de avond.

Toetjes

Na het avondeten verschijnen de pakken hopjesvla en Mona-puddings op tafel. Nederlanders zijn toetjes-liefhebbers. In veel andere landen kennen ze dat niet, vanillevla met slagroom. Nagerechten overigens wel, vaak 'pie' of cake. Maar dit wordt niet altijd standaard na het avondeten gegeten.

[Afbeelding: © rukxstockphoto - Fotolia.com]

Hester Bastiaanse

Hester is afgestudeerd in de master Communicatie-en Informatiewetenschappen. Een nieuwsgierige houding, brede interesse en een passie voor schrijven kenmerken...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies