Snel klaar: een gezonde spinazieschotel uit de oven

Snel klaar: een gezonde spinazieschotel uit de oven

Binnen 10 minuten in de oven!

Vorig artikel Volgend artikel

Deze ovenschotel is zo simpel, gezond en lekker dat je dit recept echt moet proberen. Simpel omdat je maar een paar ingrediënten nodig hebt. Gezond omdat er alleen maar gezonde ingrediënten in gaan en geen zakjes en potjes aan te pas komen. En lekker… dat vind ik maar dat is natuurlijk persoonlijk.

Deze spinazieovenschotel staat in tien minuten in de oven. De spinazie kan gewoon uit de diepvries zijn. Wel zo handig op een drukke dag. Je kunt het ook prima van te voren klaarmaken en later op de dag even opwarmen. Het verhaal dat je spinazie niet mag opwarmen is achterhaald, dat kun je gewoon doen. Koud met een salade is het een prima lunchgerecht. Je kunt het ook als tussendoortje nemen of in blokjes gesneden als soort tapas op tafel zetten.

Je kunt zo ook gemakkelijk wat extra groenten eten op een dag. Twee ons groenten bij één maaltijd eten is best veel dus probeer het te spreiden. Dit is het recept.

Ingrediënten snelle spinazieschotel

  • 1 pak diepvriesspinazie ( bij voorkeur biologisch )
  • 100 gram blauwe schimmelkaas ( b.v. Danish blue )
  • 3 eieren
  • Klein bakje crème fraîche
  • Handje fijngehakte noten ( amandelen, hazelnoten, pecannoten )
  • Geraspte belegen kaas
  • Peper en zout
spinazieschotel-ingredienten
Alle ingrediënten voor de ovenschotel

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Ontdooi de spinazieblokjes in een pan. Giet het vocht af als de spinazie is ontdooid. Druk eventueel met de achterkant van de lepel nog extra op de spinazie om er extra vocht uit te halen.
  2. Snij de blauwe kaas in kleine stukjes en voeg dit toe aan de spinazie
  3. Klop de eieren los in een kom en voeg de crème fraîche toe en meng dit door de eieren. Voeg de noten toe en breng op smaak met zout en peper
  4. Giet het spinazie eimengsel in een ingevette ovenschaal en strooi er de geraspte kaas over. Zet ongeveer 30 minuten in de oven.
spinazieschotel-bereiding
Doe alle ingrediënten in de pan

Je kunt zelf variëren door b.v. geitenkaas te gebruiken in plaats van blauwe kaas. De noten kun je weglaten, ik vind het wel lekker omdat je daardoor een extra bite hebt. Enjoy!

spinazieschotel-snel-klaar
Het eindresultaat!
Fleur Farla

Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies