Paprika gevuld met gehakt en groenten

Paprika gevuld met gehakt en groenten

Lekker veel groenten

Vorig artikel Volgend artikel

Een heerlijk gerecht met een Mexicaans tintje. Gevulde paprika's zijn heel simpel om te maken erg lekker, gezond en het ziet er ook nog gezellig en kleurrijk uit op je bord. Ik wissel ook nog al eens met de ingrediënten, net wat er nog aan groenten in de koelkast ligt. Een prima gerecht dus om de overgebleven groenten op te maken.

De kruiden van Jonnie Boer zijn mijn nieuwe favoriet. Er zijn heel veel verschillende soorten en wat ik een groot voordeel vind is dat bijna alle kruidenmixen zonder zout zijn. Dat kun je zelf naar smaak toevoegen.

Ingrediënten

  • 1 paprika per persoon
  • 500 gr. gehakt ( voor 4 personen )
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • wortel
  • bleekselderij
  • 3 tomaten ( ontveld en in stukken gesneden ) / of een pakje gezeefde tomaten
  • 1 blikje mais
  • 2 tl kruiden Jonnie Boer Picadillo. Of meer als je dat lekker vindt.
  • geraspte kaas
  • Fijngesneden koriander
  • Zout en peper
  • Olie

Bereiding

1. Zet een grote pan water op het vuur en breng het water aan de kook

2. Verwarm de oven voor op 180 graden

3. Was de paprika's en andere groenten. Halveer de paprika's in de lengte en haal de zaadjes en zaadlijsten eruit. Snij de andere groenten in kleine stukjes.

4. Verwarm in een wok de olie en fruit de ui en de knoflook en voeg het gehakt toe en bak dit rul.

5. Voeg daarna de andere groenten toe en roerbak dit mee zodat de wortel en bleekselderij gaar worden.

6. Kook intussen de paprika's gaar in ongeveer 5 minuten. Let op dat ze niet te gaar worden. En laat ze uitlekken in een vergiet.

7. Voeg nu de kruiden toe aan het gehakt. Proef of je dit voldoende vindt en anders nog een beetje erbij.

8. Voeg daarna de tomatenblokjes of de gezeefde tomaten toe en roer alles goed door elkaar.

9. Leg de paprika's in een ovenschaal en schep hierin het gehaktmengsel. Verdeel wat geraspte kaas over de paprika's en zet in de oven tot de kaas gesmolten is.

10. Als je het lekker vindt kun je er nog wat rijst bij koken.

11. Verdeel de paprika's over de borden, serveer er wat rijst bij en strooi de koriander over de paprika.

Smakelijk eten


paprika koken
Kook de paprika's gaar in een grote pan water
gehakt groenten en kruiden van Jonnie Boer
Heerlijke kruidenmix Picadillo van Jonnie Boer
gevulde paprika in de oven
Paprika's nog even in de oven om de kaas te laten smelten
eindresultaat gevulde paprika
Het eindresultaat. Met rijst en koriander

Smakelijk eten

Fleur Farla

Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies