Noten dadel reep

Noten dadel reep

Tussendoortje met veel energie

Vorig artikel Volgend artikel

Iedereen heeft wel eens trek in een tussendoortje of gewoon behoefte aan extra energie als je bijvoorbeeld aan het sporten bent. Je kunt in de supermarkt een heleboel repen en tussendoortjes kopen die boordevol energie zitten, maar ook boordevol veel slechte suikers, veel vet en veel toevoegingen. Dit is een heel simpel en lekker recept waarbij je supersnel een heerlijk tussendoortje hebt waar je weer een aantal uurtjes mee vooruit kunt. Je hebt niet meer nodig dan 4 ingrediënten, een keukenmachine en wat geduld omdat het een paar uurtjes in de koelkast moet hard worden. Geen toevoegingen, geen slechte vetten en geen toegevoegde suikers. De dadels leveren wel veel suikers, maar de kokosrasp zorgt erdoor de vezels voor dat je geen enorme suikerpiek krijgt. Zeker de moeite waard dus om een keer te proberen. En naast dat het gezond is en vol energie zit is het ook nog eens heel erg lekker.


Ingrediënten

  • 75 gram noten ( ik heb cashewnoten gebruikt, maar je kunt ook andere noten gebruiken )
  • sap van 1/2 citroen
  • 7 dadels zonder pit
  • 30 gram kokosrasp

Extra toevoeging: ik heb stukjes pure chocolade toegevoegd.


Bereiding

  • Doe de noten in een keukenmachine en maal ongeveer 20 seconden, tot het kleine stukjes zijn. Bewaar de noten in een schaaltje.
  • Meng in de keukenmachine de dadels, kokosrasp en de citroensap door elkaar tot er een plakkerige massa ontstaat.
  • Schep de noten en het dadel-kokosmengsel goed door elkaar. Voeg eventueel de stukjes chocolade toe en schep alles goed door elkaar.
  • Druk alles uit op een gladde plank en zorg ervoor dat het een plak wordt van ongeveer 1 cm dik.
  • Zet het nu voor minimaal 1 uur maar liever wat langer in de koelkast.
  • Snij de plak in repen en wikkel ze in bakpapier. Je kunt ze nu prima een paar weken in de koelkast bewaren. Maar waarschijnlijk halen ze dat niet en zijn ze zo op.
Noten en dadels keukenmachine
Noten, dadels en citroensap in de keukenmachine
noten dadel reep alles mengen
de noten en het dadel mengsel goed door elkaar mengen
Plak van 1 cm dik
Druk het mengsel uit tot 1 cm dik
noten dadel reep
snij in repen en wikkel ze in bakpapier
Fleur Farla

Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies