Lees jij het etiket op de verpakkingen van wat je eet?

Lees jij het etiket op de verpakkingen van wat je eet?

Vorig artikel Volgend artikel

Op verpakkingen staan naast een mooi plaatje van het product zelf nog een heleboel informatie die je wellicht meteen overslaat. Veel mensen vinden het wel interessant om te weten hoeveel calorieën er in zitten en hoeveel vet en koolhydraten maar er staat nog veel meer wat eigenlijk nog interessanter is.

Lees de ingrediëntenlijst

Het allerbelangrijkste is de ingrediëntenlijst. Wat zit er nu werkelijk in je voeding? Wat eet je nu echt? De ingrediëntenlijst begint altijd met het ingrediënt waarvan er het meeste inzit en loopt terug naar de ingrediënten waarvan er het minste inzit. Je ziet dan dus vaak dat de eerste ingrediënten bijvoorbeeld tarwe, water, suiker of iets dergelijks zijn. Dat is allemaal nog wel te lezen. Hoe verder je in de ingrediëntenlijst komt hoe lastiger het wordt om de stoffen te lezen, laat staan dat je weet wat het is. De meest natuurlijke ingrediënten zijn goed terug te lezen op het etiket maar hoe meer chemische toevoegingen er zijn hoe lastiger de woorden.

Weet jij wat Polyglycerolesters van vetzuren zijn, of natriumglutamaat? Mensen haken dan ook af en lezen niet meer verder. We eten dus van alles zonder dat we weten wat het is. Calorieën tellen vinden mensen heel belangrijk, maar waar die calorieën dan vandaan komen is voor veel mensen minder interessant. Hoe meer er aan een product 'geknutseld' is, hoe meer chemische ingrediënten er inzitten en hoe verder het afstaat van puur voedsel. Het heeft natuurlijk voordelen om al deze chemische stofjes toe voegen. Producten die er heel lang mooi uit zien, langer houdbaar zijn en die gemakkelijk klaar te maken zijn en zo zijn er nog veel redenen voor fabrikanten om alles toe te voegen. Maar uiteindelijk gaat er niks boven pure producten. Je lichaam zal blij zijn met je keuze voor minder chemische toevoegingen.

Fleur Farla

Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies