Het boek SOUQ: winnaar van het gouden kookboek 2017

Het boek SOUQ: winnaar van het gouden kookboek 2017

Vorig artikel Volgend artikel

Het kookboek SOUQ van Nadia Zerouali en Merijn Tol is uitgeroepen tot de winnaar van het gouden kookboek 2017! Het boek kost 29,95 euro. De jury heeft een mooi stukje geschreven over waarom dit kookboek heeft gewonnen.

Op een geweldige manier laten de auteurs ons kennismaken met de keuken van het Midden-Oosten. Het brengt verschillende culturen samen. De recepten, de fotografie en het verhaal achter de eetcultuur wordt overtuigend in beeld gebracht en voor iedereen toegankelijk gemaakt. Een boek dat meer is dan een verzameling recepten. Een boek dat je blik verruimt, niet alleen door de verrassende gerechtjes, de ingrediënten of de persoonlijk opgetekende achtergronden maar dat vooral het beláng van samen eten, van delen, van begrip voor elkaar laat inzien. Eenheid door diversiteit. Samen koken, samen eten, tafels vol met mezze.
- Jury van het Gouden Kookboek 2017

De uitreiking is de aftrap van de Kookboeken7daagse, die plaatsvindt van 11 tot en met 19 november.

De Arabische keuken proeven

De auteurs schreven eerder al over de Arabisch-mediterrane keuken. Ze reisden door Zuid-Europa, de Maghreb en het Midden-Oosten om de invloed van de Arabische keuken zelf te proeven en met lokale vrouwen in de keuken te koken. SOUQ is hun zesde kookboek met ruim honderd recepten om een tafel te vullen met hun versie van mezzegastvrijheid: traditioneel maar met een eigentijdse twist. Behalve recepten vindt je in SOUQ ook persoonlijke anekdotes over familie, vrienden en herinneringen.

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies