​Heineken gaat ook brood bakken

​Heineken gaat ook brood bakken

Pop-up store: Heineken Bakery

Vorig artikel Volgend artikel

Heineken opent binnenkort de deuren van een eigen bakkerij in Amsterdam. In deze tijdelijke bakkerswinkel worden broden gebakken met een geheim ingrediënt: A-gist. Het ingrediënt dat zorgt voor de heerlijke verfrissende pilsjes van Heineken.

Meester Boulanger Mark Plaating is aan de slag gegaan om te laten zien dat met datzelfde A-gist ook een uniek brood gebakken kan worden. Wil jij dit zelf komen proeven? The Bakery is gevestigd aan de Vijzelgracht 37hs in Amsterdam en zal geopend zijn van 12.00 - 21.00 uur op 18 tot en met 21 maart 2017.

Het geheim van de bekende Heinekensmaak is de unieke A-gist, een gist dat sinds het eind van de negentiende eeuw – en vandaag nog steeds – wordt gebruikt in alle brouwerijen ter wereld waar Heineken wordt gebrouwen." Aldus Willem van Waesberghe, Meesterbrouwer bij Heineken. "De gist is de ziel van ons bier en zorgt voor de karakteristieke fruitige geur en verfrissende smaak. We brouwen al enorm lang met A-gist en hebben veel kennis opgedaan hoe we hiermee het beste pilsener kunnen maken. Dat we met A-gist lekker bier kunnen brouwen wisten we natuurlijk, maar eens in de zoveel tijd bleef de vraag komen; wat zouden we er nog meer mee kunnen? En als je aan gist denkt, kom je al snel bij brood.”

Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies