Grand’Italia introduceert spelt pasta

Grand’Italia introduceert spelt pasta

Eeuwenoude graan wint aan populariteit

Vorig artikel Volgend artikel

De Romeinen wisten het al: spelt is niet alleen lekker, het is van nature ook rijk aan voedingsstoffen. Spelt heeft eigenschappen waar de meeste voedingsmiddelen het alleen maar om kunnen benijden: Spelt is gezond, voor lichaam én geest, houdt fit, past in de gastronomische tendens en is van nature een Eko graan (biologische landbouw), vooropgesteld dat men wel de oude, echte soorten, spelt kiest.

Spelt is, zoals men vaak leest niet een tarwesoort, maar een graan, wat de bakker vroeger gebruikte, voordat het hedendaagse graan, tarwe, werd gekweekt. Het bevat wel gluten maar deze zijn niet te vergelijken met tarwegluten. Het lijkt er op dat steeds meer mensen dit eeuwenoude (oer)graan herontdekken. Grand’Italia wil het kiezen voor spelt extra makkelijk maken met pastaklassiekers, penne en spaghetti, op basis van spelt. 100% volkoren pasta’s met een zachte, nootachtige smaak en een lekkere bite.

Al het goede komt uit Italië!

Spelt is niet alleen bijzonder smaakvol, het is bovendien rijk aan voedingsstoffen. De belangrijkste stoffen van spelt zitten in de kiem van de korrel. Bij de speltpasta van Grand’Italia worden de zemelen en kiemen behouden bij het vermalen van de granen. Spelt wordt bovendien op kleine schaal verbouwd. En doordat spelt niet veredeld is, bevat het meer voedingsstoffen dan andere graansoorten.

Iedereen kan een pasta maestro zijn

Spelt pasta is net zo eenvoudig te bereiden als gewone pasta. Omdat deze spelt pasta al bijzonder smaakvol van zichzelf is, staat met een paar simpele toevoegingen in een mum van tijd een lekkere en voedzame Italiaanse pasta op tafel.

Combineer de spelt penne bijvoorbeeld met een verse zalmmoot, (Grand'Italia) sugocasa saus en vers gesneden paprikastukjes. Of voeg, voor een frisse smaak, (groene) pesto, parmezaanse kaas, trostomaatjes en pijnboompitten aan de spelt spaghetti toe. Koken zoals de Italianen dat doen: met weinig, maar écht goede ingrediënten en daarna vooral genieten van dit heerlijke gerecht.

Grand_Italia_spelt
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade....

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies