Drie awards voor Pur Natur biologische aardbeienjam

Drie awards voor Pur Natur biologische aardbeienjam

Vorig artikel Volgend artikel

Puur natuur is iets wat we tegenwoordig allemaal willen. Het merk Pur Natur haakt hierop in met letterlijk púre aardbeienjam. De Pur Natur biologische aardbeienconfituur krijgt zijn smaak dankzij een vernieuwd productieproces dat in samenwerking met de Universiteit van Kopenhangen tot stand is gekomen.

Lekkere jam begint natuurlijk met de selectie van het beste biologische fruit. Hoe dit daarna wordt verwerkt, is echter van grote invloed op smaak, geur en kleur. Pur Natur heeft in samenwerking met de Universiteit van Kopenhagen in Denemarken een nieuw productieproces ontwikkeld dat al deze zinnenprikkelende elementen ten goede komt. Onder het motto: ‘We halen er niets uit en we voegen er niets aan toe’, wordt de jam middels een lage kooktemperatuur vacuüm bereid. Het aroma wordt hierbij opgevangen in een aromacondensator, zodat er niets van de smaak en geur verloren gaat. Dankzij de lage kooktemperatuur behoudt het fruit z’n mooie kleur.

Het International Taste & Quality Institute (iTQi) bekroonde Pur Natur dit jaar tijdens de Superior Taste Awards met maar liefst drie awards met twee gouden sterren. De awards zijn gebaseerd op blindtesten door gerenommeerde chefs. Criteria waren uiterlijk, geur, structuur, smaak en mondgevoel. Met de twee gouden sterren werd de Pur Natur aardbeienconfituur benoemd tot ‘opmerkelijk’ product.

Aardbei
Redactie Eatly

De redactie van Eatly brengt je het leukste nieuws op gebied van eten en drinken! Vragen? Stuur dan een mail naar Redactie [at] Eatly.nl.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies