De aardappel in de spotlights

De aardappel in de spotlights

power to the pieper

Vorig artikel Volgend artikel

De aardappel hoort van oudsher al in de Nederlandse eetcultuur. Meestal in combinatie met groenten en vlees of als stamppot. De aardappel staat nog steeds op nummer 1 bij de gemiddelde Nederlander maar toch zijn er steeds meer mensen die andere voedingsmiddelen een belangrijke rol geven in hun eetpatroon. Er zijn de laatste tijd veel exotische superfoods gekomen en andere trendy eetgewoonten die de aardappel van zijn troon hebben gestoten, terwijl de aardappel ook veel goede eigenschappen heeft. Ze bevatten veel vezels, vitaminen en mineralen en er zijn zoveel manieren om een lekker gerecht met aardappel op tafel te zetten. Maar eerlijk gezegd heb ik ook niet elke dag aardappelen op het menu staan. Ik vind het eigenlijk best lekker een stamppotje op z'n tijd maar ik ben ook wel van mening dat er veel meer en ook gezondere voedingsmiddelen zijn. Om de aardappel weer terug in de Nederlandse eetcultuur te krijgen is er een campagne gestart , Power to the pieper van aardappels.nl. Een erg grappig filmpje wat de trendy eetgewoonten een beetje op de hak neemt. Ook aardappelen zijn trendy en lekker. Ik weet niet of ik er echt meer aardappelen door ga eten, maar leuk is het wel.

Fleur Farla

Fleur bewijst dat gezond en lekker eten prima samen gaan. Op Eatly deelt ze haar favoriete recepten en tips.

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies