CuliAir: ‘s werelds enige luchtballon restaurant gaat weer open

CuliAir: ‘s werelds enige luchtballon restaurant gaat weer open

Culinair genieten op het hoogste niveau

Vorig artikel Volgend artikel

Nederland kent (helaas) maar 2 vrouwelijke SVH meesterkoks. Angélique Schmeinck is er 1 van en o.a. bekend van haar kookprogramma’s en haar prijswinnende Smaakvrienden-boeken. Ze kookt, schrijft, fotografeert, vermaakt en verbluft en wordt ook wel de meest creatieve kok van Nederland genoemd. Een van de (letterlijke) hoogtepunten in haar carrière is CuliAir. CuliAir is het enige luchtballonrestaurant ter wereld waar wordt gekookt met de warmte van de ballon.

Skydining

Wil je nu echt een keer een unieke ervaring krijgen dan lijkt me dit een absolute “once in a life time experience". Voor wie wil is het vanaf nu mogelijk om een plaatsje te reserveren. In totaal is er in dit zwevende restaurant plaats voor 14 gasten. Angelique gaat in dit unieke restaurant letterlijk en figuurlijk op hoog niveau koken. Zoals gezegd kookt Angélique als enige ter wereld met de hete lucht van de ballon zelf daar waar anderen aanbieders van culinaire ballonvaarten slechts de gerechten in de mand opwarmen.

Via katrollen worden de gerechten in speciaal ontwikkelde stalen ovenmanden naar de nok van de ballon gebracht. Hier worden de gerechten gegaard. In de luchtballon zelf zitten diverse temperatuursensoren die tijdens de ballonvaart nauwlettende in de gaten worden gehouden. Angélique kan zo exact bepalen of de gerechten iets lager of hoger moet komen te hangen. In de mand wordt alles opgemaakt en uiteindelijk gepresenteerd op een gedekte buitenboord tafel. De eerste ballonvaart van dit seizoen waar ze daadwerkelijk gaat koken vindt naar verwachting begin april plaats.


koken op hoog niveau

Onvergetelijke ervaring

Om de eerste vlucht van het seizoen extra feestelijk te beginnen verrast Angélique haar gasten met Het eetbaar schilderij in de lucht. Het “concept eetbaar schilderij” is een andere specialiteit van deze meesterkok. Het is een schilderij van ingrediënten, waar de meest fantastische smaken, kleuren en texturen in een prachtige palet bij elkaar komen. Een schilderij wordt altijd op maat gemaakt, helemaal aangepast aan het thema/wensen van dat moment.

Angélique: “Smaak bepaalt mijn hele leven. En ik ben gek op avontuur. Deze factoren probeer ik zoveel mogelijk te combineren. CuliAir en het Eetbare schilderij zijn daar het ultieme voorbeeld van.”

Overigens wordt het voor Angélique de eerste keer dat ze Het eetbaar schilderij serveert in de luchtballon. Een dubbel bijzondere ervaring voor de gasten.

Onno Rompa

Onno is blogger op DutchCowboys, Travelvalley en StyleCowboys. Onno schrijft over technologische innovaties en trends en ontwikkelingen op het gebied van...

Reageren is uitgeschakeld omdat er geen cookies opgeslagen worden.

Cookies toestaan Meer informatie over cookies