Veel Nederlandse eettradities hoeven helemaal niet te veranderen
Blue Band heeft tijdens zijn Skip the Cow-evenement laten zien dat Nederlandse tradities niet anders hoeven. Als we lekker op een verjaardag in een kring willen zitten, dan moeten we dat lekker doen. Als we daarbij een l...
5 tips om de juiste pannen te kopen
Heb je nieuwe pannen nodig, maar weet je niet zo goed waar je op moet letten bij het kopen ervan? Wij geven je 5 handige tips om de juiste pannen te kopen. Van materiaal tot afmetingen, met deze tips maak je zeker de jui...
Amorino strijkt neer in Nederland: geen bolletjes, maar blaadjes
Middenin Amsterdam op één van de drukste plekken van de stad is het sinds kort gevestigd: Amorino. Als je wel eens Frankrijk, Spanje of Italië bent geweest, dan heb je het waarschijnlijk wel eens gezien. Het is een Fr...
Het Aspergeseizoen is geopend en dat vieren we met asperges uit Limburg
Het aspergeseizoen in Nederland is een geliefde tijd voor de echte liefhebbers van deze heerlijke groente. Het seizoen voor asperges begint normaal ergens eind maart/begin april en duurt officieel tot 24 juni, hoewel dit...
Schiedam de distilleerstad van Nederland opent het jeneverseizoen
Schiedam, staat bekend als de Distilleerstad van Nederland en opent dit jaar het jeneverseizoen en dat willen ze wel even laten weten! Van april tot en met juni 2024 staat de stad Schiedam in de schijnwerpers met het Du...
3 tips om alcohol te laten staan
Kun je nooit de Bob zijn omdat je altijd doordrinkt? Geniet jij zo van je wijntje bij het eten dat het een dagelijkse gewoonte is geworden? Bij overmatig alcoholgebruik denken mensen vaak aan mensen met rode neuzen wiens...
5 lekkere toast recepten voor de lunch
Komt die standaard droge boterham met kaas een beetje je neus uit? Dat snappen we. Een belegde toast is jouw reddende engel! Met zo’n dikke geroosterde boterham kun je namelijk eindeloos variëren en er echt een feestj...
Kwekkeboom begint nieuw hoofdstuk lancering Umami oesterzwam bitterbal
Kwekkeboom wil nieuw elan aanbrengen in het vriesversschap met een uitgebreid assortiment voor echte thuisborrelaars. Vanaf nu liggen de allereerste Oesterzwam Bitterballen en vernieuwde rund- en kalfsvlees bitterballen...
Dopper op het podium met Limited Edition Steel-collectie
Ter voorbereiding op de sportzomer van 2024 introduceert Dopper de Limited Edition Dopper Steel-collectie. Als eerbetoon aan de helden die strijden tegen verpakt water, bestaat de collectie uit vijf flessen in de iconisc...
Bird Brewery en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug brouwen nieuw streekbier: Heuvelrug Blond
Bird Brewery en het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug komen samen met een nieuw streekbier: Heuvelrug Blond, een heerlijk fris smakend biertje, gebrouwen met biologische ingrediënten en lokale veldsalie. De samenwerki...
Pablo Beer: Innovatief brouwsel met cocabladeren
Pablo Beer brengt een verrassend ingrediënt naar de bierwereld: cocabladeren. Na jaren van ontwikkeling is het gelukt om een perfecte balans te vinden in smaak en het gebruik van cocabladeren in het brouwproces. Pablo...
Magnum introduceert twee nieuwe ijsjes Magnum Euphoria en Chill
Magnum, een van de lekkerste caloriebommetjes, komt met twee nieuwe smaaksensaties. Vanaf nu kun je kennismaken met Magnum's nieuwste creaties: Magnum Euphoria Pink Lemonade en Magnum Chill Blueberry Cookie. Het lijkt er...
Taco Tuesday bij Celia: laat smaak het woord voeren
Zoek je heel dichtbij Amsterdam Centraal een goed restaurant, dan is de kans groot dat je in een tourist trap terechtkomt. Niet meer doen, want er zijn genoeg parels in die regio te vinden. Restaurant Celia bijvoorbeeld,...
De Bijbel van de Spaanse keuken, over pasta in Catalonië en komijnzaad in Andalusia
Een Spaanse kookbijbel, dat klinkt als de ultieme referentiebron voor alle overheerlijke gerechten die het land ons te bieden heeft. De Spaanse keuken staat immers bekend om zijn diversiteit, rijke smaken en gebruik van...
Art’otel Rome Piazza Sallustio is een gastronomische en kunstzinnige oase
Het gebeurt niet zo vaak dat je bij het lezen van een aankondiging over de opening van een nieuw hotel rechtop gaat zitten. Maar dat verandert als we je even mee nemen naar het nieuwe Art'otel Piazza Sallustio in Rome. D...
Albert Heijn gebruikt kindertekeningen en AI voor hun paasassortiment
Slimme jongens en meisjes daar Albert Heijn. Binnenkort is het Pasen. Dan wil je iets bedenken met kinderen want dat motiveert de ouders om flink wat paas gerelateerde lekkernijen in te slaan. En zo'n idee scoort natuurl...
Het bierfestival Brew at the Zoo keert terug naar de Beekse Bergen
Het bierfestival Brew@theZoo keert op 28 en 29 juni terug naar de Beekse Bergen voor de inmiddels al weer de derde editie. Met meer dan vijftig brouwerijen en ruim tweehonderd bieren is het een van de grootste speciaalbi...
AI in de keuken: koken met ChatGPT
Kunstmatige Intelligentie in de keuken. Come on, we weten toch zelf wel wat we willen koken? Daar hebben we ChatGPT toch niet voor nodig? Helemaal waar, je kunt zelfs niet koken en je avondeten bestellen via Thuisbezorgd...
Hier is de Cordon Blij een vegan variant op de klassieke cordon bleu
Speciaal voor de start van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel, heeft De Vegetarische Slager een nieuwe smaaksensatie bedacht: de Cordon Blij! Nope, dit is geen gewone cordon bleu, maar een vegan variant waar iedere...
Bar Kartel biedt lokale gezelligheid met een goede keuken
Het Amsterdamse Bar Kartel heeft zijn concept flink omgegooid. Het begon met streetfood, toen werd het shared dining en nu biedt het gerechten die iedereen voor zich kan kiezen, met een gezellige biteskaart voor wie graa...
Duurzaam ontbijtmerk Yespers komt met vier nieuwe granola’s
Het Nederlandse Yespers is een bedrijf met een duidelijke missie: bijvoorbeeld door voedselverspilling te voorkomen en het investeren in het duurzaam verhogen van kwantiteit en kwaliteit van ons voedsel. Dat klinkt ambit...
Johnnie Walker Blue Label Limited Edition ode aan het Chinese Nieuwjaar
Het Lunar New Year (Chinese Nieuwjaar) wordt gevierd door veel Aziatische culturen over de gehele wereld en valt op de eerste nieuwe maan van het lunisolaire Chinese kalendersysteem, meestal tussen eind januari en medio...
Tony’s Chocolonely noemt zich een impactbedrijf dat chocolade maakt
Tony's Chocolonely is populair. Het Nederlandse chocolademerk is vooral herkenbaar aan de kleurrijke verpakking en opvallende campagnes. Het is een bedrijf met een missie die zich richt om een einde te maken aan kinderar...
Eindelijk! Limburgse vlaai is nu een beschermd streekproduct
Het heeft heel wat jaren geduurd en als geboren en getogen Limburger ken ik van nature het verschil tussen de echte Limburgse vlaaien en wat zo her en der in andere delen van Nederland gebakken wordt en toch dezelfde naa...